Teatteri Kino Juhan etusivu Näytelmän etusivu Teatteri Kino Juhan Facebook-sivu

Teatteri Kino Juhan historiaa

680_Taavi_Vartia_Director.jpg

Uusi teatteri - Teatteri Kino Juha -  perustetaan
Nurmijärvelle 2009!

Kaikki alkoi kun käsikirjoittaja/ ohjaaja Taavi Vartia oli kävelyllä  kolme vuotta sitten Nurmijärven kirkonkylällä. "Pohdimme vaimon kanssa, että olisi kiva, jos Kino Juhan talo säilyisi. Se oli tuolloin purku-uhan alla".  Ajatus synnytti teatterin ja Taavi Vartian perustama Teatteri Kino Juha sai kautta aikojen ensimmäisen ensi-iltansa sunnuntaina 29.11.2009: "Kautta Kinon ja Kannon - Show Must Go On!". Salissa oli odottava ja innostunut  tunnelma, kun nurmijärveläinen kansanedustaja Outi Mäkelä piti juhlapuheensa täydelle katsomolle, uuden Teatteri Kino Juha neon-kyltin valaistessa katolla.

Ajatus on, että talosta tulee esittävän taiteen keskus, jossa nähdään sekä elokuvia että teatteri - rinta rinnan toisiaan tukien. Teatteri Kino Juhassa tullaan näkemään ammattimaisia farsseja, komediaa, draamaa ja etsradiviihdettä.

Nurmijärven kunta  oli  myötämielinen Taavi Vartian visiolle ja aloitti rapistuneen talon remontoinnin kesällä 2009. Ensin oli vuorossa vuotavan katon korjaus ja talvella rakennukseen saatiin kaukolämpö. Kesällä 2010 Kino Juhaan tehdään mittava julkisivuremontti, vanhaa kunnioittaen. Teatteri Kino Juha remontoi portaat ja aula sai uuden ilmeen kesällä 2009. Talvella MTV Ava: n "Kolme toivomusta" - sisustusohjelma kunnosti yläkerran varastona toimineen huoneen 50-luvun henkeen esiintyjien taukotilaksi. Lisäksi salin seinät saivat uuden myrskynsinisenvärin, monen mielestä legendaarisen, lila-pinkin tilalle.

Uudistuneessa rakennuksessa viihtyvät varmaan niin elokuvien kuin teatterinkin katsojat!

Kautta Kinon ja Kannon - Legenda elää ja voi hyvin

Perinteikäs maaseutuelokuvateatteri pohjaa tiukasti maineikkaaseen menneisyyteensä. Ensi-ilta esitys  "Kautta Kinon ja Kannon - Show must go on"  talvella 2009 tulee valaisemaan niin vanhoille ja nuoremmillekin kuntalaisille Kino Juhan tarinaa. Vuonna 1958 valmistunut elokuvateatteri oli varsinkin kirkonmiesten hampaissa. Se toivotettiin synkimpään helvettiin, olihan se perkeleellisen synnin, elokuvan esikartano. Yrittäjä Veikko Säilä ei pelästynyt, hän saattoi päätökseen teatteritalon rakentamisen. Veikko Säilän tytär Ulla Luukkonen perheineen jatkoi toimintaa isänsä  jälkeen, kunnes siirtyi elokuvayrittäjäksi Mikkeliin. Nykyään elokuvia pyörittää Pentti Niemelä.

Kinoteatterin alkuaikoina, ennen televisiobuumia, varsinkin kotimaiset elokuvat vetivät salin täyteen. Naapurissa sijaitsevan Nurmijärven yhteiskoulun uskonnonopettaja Tuomo Koivuranta vei luokkansa 1960-luvun lopussa katsomaan Kino Juhaan Ben Hur -elokuvaa, joka uskonnollisena spektaakkelina veti hyvinkin vertoja uskontotunnille.

"Kautta Kinon ja Kannon -esityksessä"  valotetaan myös miksi yksi salin italiaisvalmisteisista penkeistä ei suostunut palautumaan yläasentoon erään hämmentävän tapauksen vuoksi. Lopulta tuolille kerrottiin, että sen pitää jättää ihmiset rauhaan. Tarina kertoo, että puhuttelu auttoi, istuinosa on sen jälkeen pysynyt ylhäällä.
Kristiina Sahakangas

 

Ajankohtaista

Vuokraa teatterisali
Nurmijärven keskustasta

Yritys, yhdistys, järjestö tai yksityinen henkilö - kaipaatko paikkaa jossa pitää tilaisuuksia? Nostalgisessa auditoriossa on tilaa 160 henkilölle. Teatterisalissa on valkokangas ja lava. Tekniikka ja siitä vastaava henkilö löytyy Teatteri Kino Juhan puolesta, mikäli siihen on tarvetta. Aulaan voi järjestää pienimuotoista tarjoilua.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Taaborinvuorella on kate

Kesäteatterit suojutuvat sateelta, lähetyksessä Taaborinvuoren Gangsteri ja kaunotar.
YLE/TV1 Uutiset pe 3.8.2012 klo 20,30, kohta noin 18.20